В Австрії політик відкрив вогонь з балкона по уявних портретах президента і ексканцлера

Субота, 13 липня 2019, 12:38

В Австрії у п’ятницю затримали політика з ультраправої Партії свободи, який відкрив багаторазовий вогонь із балкона своєї квартири.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ORF.

57-річний політик, імені якого не наводять, в цілому вистрілив 29 разів з пістолета. Інцидент стався у місті Берггайм за 5 кілометрів від Зальцбурга. За повідомленнями, ніхто не постраждав.

Ібіца, росіянка та тінь Фірташа: як 7 годин відео знищили ультраправих в уряді Австрії

Поліцію викликали сусіди чоловіка, занепокоєні його нетверезою поведінкою. Поліцейські прийшли на місце, заспокоїли дебошира і пішли. Проте викликати правоохоронців довелося вдруге, оскільки політик почав стріляти. Пістолетом він володів на законних підставах.

За повідомленням ЗМІ, політик був розгніваний з приводу звільнення міністра внутрішніх справ Герберта Кікля після скандалу з відео з Ібіци, що призвів до розвалу уряду.

Джерела у поліції повідомили, що політик спершу вирішив постріляти по фотографіях президента Александра ван дер Беллена та колишнього канцлера Себастьяна Курца, які планував прикріпити в кущах біля свого дому. Але оскільки це створювало для нього забагато клопоту, він просто уявив їхні обличчя і відкрив вогонь.

Після інциденту його відправили до лікарні для огляду медиків. Оскільки ніхто не постраждав, чоловіка відпустили, але видали заборону на користування зброєю.

У Партії свободи повідомили, що політика відсторонено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: