Подробиці затримання італійців, які воювали на Донбасі: вилучили ракету

фото
Понеділок, 15 липня 2019, 18:02

Поліція Італії вилучила бойову ракету класу "повітря-повітря" під час операції, в ході якої було вилучено арсенал зброї і затримано осіб, які брали участь у бойових діях на Донбасі.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на заяву поліції Турина.

"Розслідування розпочалася приблизно рік тому, коли поліцейський штаб в Турині почав стежити за певними людьми, пов'язаними з політичними рухами ультраправих і які воювали в українському регіоні Донбас на боці сепаратистів", - йдеться у заяві.

 

Зрештою поліції стало відомо, що один із підозрюваних незаконно зберігав арсенал зброї, в тому числі ракету класу "повітря-повітря" MATRA, яка є на озброєнні Збройних сил Катару.

Арсенал був знайдений в провінції Павія. Поліцейські також вилучили 9 штурмових гвинтівок, кулемет Scorpion, 3 рушниці, 7 пістолетів, 20 багнетів, 306 частин вогнепальної зброї, 831 боєприпасів різного калібру.

Суд в Італії засудив нацгвардійця Марківа до 24 років ув'язнення

В результаті спецоперації затримано троє осіб: колишній інспектор італійської митниці і активіст ультраправої партії Forza Nuova 60-річний Фабіо дель Берджіоло, 51-річний італієць Фабіо Бернарді та 42-річний швейцарець Алессандро Монті.

Двоє останніх були залучені до схеми продажу ракети.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.