Міністр юстиції Австрії погодив видачу Фірташа США

Вівторок, 16 липня 2019, 13:21

Міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер дав дозвіл на екстрадицію Дмитра Фірташа до США.

Як повідомляє "Європейська правда", про це українській службі Deutsche Welle повідомили у пресслужбі міністерства юстиції Австрії.

Цю інформацію також підтверджують австрійські ЗМІ.

Суд в Австрії дозволив екстрадицію Фірташа у США

Таке рішення ухвалене після консультацій з міністерством закордонних справ країни з урахуванням інтересів та міжнародних правових зобов'язань Австрії.

Питання екстрадиційного арешту і подальшого доправлення українця до Сполучених Штатів наразі вирішує Земельний суд Відня.

Водночас, як повідомляє австрійський громадський мовник ORF, Дмитро Фірташ поки залишиться в Австрії. Адвокати олігарха подали клопотання про відновлення судового розгляду справи про екстрадицію.

Доки суд не ухвалить рішення щодо цього клопотання, видачу США відтерміновано.

Суд ЄС ухвалив рішення, яке може відкрити шлях екстрадиції Фірташа до США

Як відомо, у Сполучених Штатах українського олігарха Фірташа звинувачують у виплаті хабарів банкам США за проєкт з видобутку титану в Індії. Фірташ це заперечує. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

У зв’язку з запитом США на екстрадицію він змушений перебувати у Відні з березня 2014 року. Після короткочасного утримання під вартою Фірташ вийшов під заставу у 125 мільйонів євро.

У 2017 році Вищий земельний суд Відня вирішив, що екстрадиція Фірташа до США є допустимою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.