У Польщі зібрали пів мільйона злотих для родини українця, якого кинули вмирати в лісі

П'ятниця, 5 липня 2019, 13:53

У Польщі зібрали понад пів мільйона злотих на допомогу трьом неповнолітнім дітям і батькам українця Василя Чорнея, якого працедавиця вивезла знепритомнілого під час роботи до лісу і там залишила.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Небайдужі, зокрема почесний консул України у Познані Вітольд Горовський та пов’язане з ним Суспільно-культурне товариство "Польща-Україна", 25 червня оголосили про збір коштів на допомогу неповнолітнім дітям трагічно померлого українця.

Польці, яка вивезла непритомного працівника з України в ліс, загрожує 5 років

Було вирішено зібрати таку суму грошей, аби щомісяця виплачувати родині по 2000 злотих (близько 13 тис. грн), поки наймолодша дитина не стане повнолітньою

Наприкінці червня Горовський поінформував, що вдалося зібрати суму, достатню на 7 років виплат такої соціальної пенсії.  На цей час вдалося зібрати понад пів мільйона злотих. Кошти пожертвували понад 5 тисяч осіб.

36-річний Василь Чорней працював на підприємстві з виробництва трун неподалік міста Новий Томишль. Тіло чоловіка знайшли лісники неподалік міста Вонгровєц у Великопольському воєводстві.

Поліцейські з’ясували, що у спекотний день йому стало погано на роботі і він знепритомнів. Коли інші працівники повідомили працедавиці, вона заборонила викликати карету швидкої допомоги і наказала всім йти додому.

Жінку взяли під варту та висунули їй обвинувачення у ненаданні допомоги непритомному, а також ненавмисному спричиненні смерті. За це їй загрожує до п’яти років ув’язнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: