Радник Трампа звинуватив РФ у крадіжці технології для гіперзвукової зброї

Четвер, 15 серпня 2019, 08:23

Радник американського президента з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що російська сторона вкрала багато технологій у США, в тому числі і для створення гіперзвукової зброї.

Про це він сказав в інтерв’ю Voice of America, повідомляє "Європейська правда".

Коли його попросили прокоментувати інцидент на військовому полігоні під Северодвінську, радник Дональда Трампа заявив, що російська сторона витрачає достатньо коштів на оборону, створюючи арсенал за технологіями, багато в чому украденими у США.

"Щось тут явно пішло не так, але це демонструє, що, хоча по економіці Росія порівнювана з Нідерландами, вона все ще витрачає достатньо на оборону, щоб не тільки модернізувати свій ядерний арсенал, але і створити нові види засобів доставки, ракети гіперзвуковим блоком, гіперзвукові ракети, багато в чому вкрадені з американських технологій", — сказав Болтон.

Ці можливості Росії і ймовірність того, що інші країни теж отримають такі технології, залишаються проблемою для США і їхніх союзників, зазначив він.

8 серпня Міноборони РФ повідомило, що в Архангельській області під час вибуху на військовому полігоні постраждали шестеро людей, двоє загинули.

10 серпня у держкорпорації "Росатом" заявили, що внаслідок вибуху на військовому полігоні в Архангельській області загинуло 5 співробітників "Росатома", ще троє постраждали.

Джерела в адміністрації США заявили, що що вибух під Северодвінськом пов'язаний з російською програмою розробки гіперзвукових ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.