Дівчині прем’єра Британії відмовили у в’їзді до США – ЗМІ

Середа, 21 серпня 2019, 12:31

Керрі Саймондс, дівчина прем’єра Британії Бориса Джонсона, мала на кілька днів поїхати у відрядження до Сполучених Штатів, однак американська сторона заблокувала її заявку.

Про це повідомляють британські ЗМІ з посиланням на інформацію Daily Mail.

Причиною відмови ймовірно став минулорічний візит Саймондс до східної Африки, охопленої громадянською війною.

Саймондс їздила в невизнану державу Сомаліленд з народженою там подругою Німко Алі, яка проводить кампанію проти жіночого обрізання. У ході свого візиту, за даними газети, дівчина зустрічалася з самопроголошеним президентом Сомаліленду Мусою Біхі Абді.

Як зазначає видання, Британія, на відміну від США, раніше встановила дипломатичні відносини з цією країною, яка відокремилась від Сомалі у 1991 році.

Британія відмовила у візі співробітнику МЗС РФ

Саймондс планувала поїхати в США в найближчі дні, щоб провести кілька зустрічей в рамках роботи на некомерційну природоохоронну організацію Oceana. Невідомо, чи проходила вона реєстрацію в електронній системі авторизації подорожей (ESTA), яка дозволяє громадянам Британії здійснювати безвізові короткострокові поїздки в США. Однак якщо вона робила це, система могла автоматично відмовити дівчині, враховуючи її історію поїздок.

У 2016 році в форму ESTA було додано питання про відвідування Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі або Ємену після 1 березня 2011 року. Як пише видання, якщо заявник відповідає "так", система може відмовити йому в дозволі на в'їзд.

Наразі Керрі Саймондс намагається екстрено владнати ситуацію і зняти заборону в’їзду. Зазначається, що ситуація ускладнена тим, що вона не може офіційно попросити офіс прем’єра допомогти з вирішенням цього питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.