Лавров назвав умови для проведення "нормандського" саміту

Вівторок, 27 серпня 2019, 09:47

Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров назвав умовою для проведення саміту лідерів "нормандського формату" необхідність "зафіксувати на папері формулу" нинішнього президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра щодо "особливого статусу" Донбасу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на РБК.

У Москві хочуть, щоб особливий статус Донбасу на тимчасовій основі був запроваджений в день виборів, що проводяться відповідно до мінських угод. Після доповіді ОБСЄ за підсумками виборів цей статус повинен бути закріплений на постійній основі.

Трамп: анексію Криму можна було спинити

За словами Лаврова, також важливо зрозуміти позицію щодо "Мінська" нового уряду України який буде сформований восени. "Ми чули чимало суперечливих заяв офісу президента України, які йдуть в розріз із зобов'язанням Києва за цим документом. Ми розраховуємо, що новий уряд однозначно підтвердить прихильність мінським домовленостям. Перепідтвердження матиме дуже важливе значення", - сказав міністр закордонних справ.

Лавров також сказав, що умовою проведення саміту в "нормандському форматі" є розведення сил і засобів в зоні конфлікту на сході України.

Президент Франції Еммануель Макрон напередодні заявив, що саміт лідерів у "нормандському форматі" відбудеться у вересні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.