Фінляндію хочуть зробити "безсоєвою" до 2025 року

Вівторок, 27 серпня 2019, 13:56

Міністр лісового та сільського господарства Фінляндії Ярі Леппя (Центристська партія) заявив, що центристи пропонують зробити Фінляндію "безсоєвою" до 2025 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

На думку міністра, бразильська імпортна соя, яка не має сертифіката і викликає зникнення лісів, не відповідає екологічним критеріям, яких дотримується Фінляндія.

Нііністьо пояснив Путіну, чому у Фінляндії немає таких протестів, як у Москві

Сою активно використовують в Фінляндії як корм. Велика частина імпорту йде з Бразилії і США.

Соя - важливе джерело протеїну, однак, як каже Леппя, фінська кормова промисловість виконала великий обсяг роботи задля заміни сої вітчизняною сировиною. Фінські молоко і яловичину вже зараз виробляють практично без використання сої - вітчизняні злаки містять в собі достатньо білка, заявляє міністр.

На думку Леппя, в країні необхідно розвивати вирощування протеїномістких рослин, і площу угідь для таких культур можливо збільшити. Леппя вважає, що, наприклад, бобові культур можна було б вирощувати на полях загальною площею 80 000 га, що становить 4% від усіх сільськогосподарських полів Фінляндії.

Нагадаємо, Фінляндія, яка займає ротаційне головування Європейського Союзу, закликала ЄС розглянути можливість заборони бразильської яловичини з її ринків через спустошення, спричинені пожежами в тропічних лісах Амазонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: