Британія каже, що відповідальність за "жорсткий" Brexit понесе ЄС

П'ятниця, 9 серпня 2019, 11:54

Британський міністр закордонних справ у четвер продовжив тиск на ЄС, щоб домогтися від блоку внесення поправок в умови виходу Британії з ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

В інтерв'ю під час візиту до Мехіко глава британського МЗС Домінік Рааб заявив, що Брюссель нестиме відповідальність за хаотичний Brexit, якщо не піде на компроміс та не захоче змінити угоду про вихід.

Британським урядовцям через Brexit скасували літню відпустку

"Якщо позиція ЄС полягає в тому, що угоду про вихід не може бути змінено… то подивімось правді у вічі, це вони приймуть рішення, за яким Британія повинна буде залишити блок без угоди, і це відповідальність, яку вони повинні будуть понести", - сказав Рааб.

Європейський Союз наполягає, що угода про вихід, укладена попередньою британською прем’єркою, не може бути переглянута.

Новий уряд прем'єр-міністра Бориса Джонсона домагається виключення з угоди суперечливого пункту про "бекстоп" - механізму, який унеможливлює появу кордону між Ірландією та Північною Ірландією. За цим положенням Британія повинна була б продовжувати дотримуватися деяких правил ЄС після Brexit.

Британія зіткнеться з дефіцитом продовольства у разі "жорсткого" Brexit

Рааб сказав, що "бекстоп", безумовно, в його нинішньому вигляді, недемократичний, і його потрібно буде усунути".

Рааб, який вступив на посаду два тижні тому, перебував у Мексиці в рамках візиту у Північну Америку для зміцнення економічних зв'язків Великої Британії з регіоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.