Росія і Угорщина створюють міжпарламентську комісію

Понеділок, 23 вересня 2019, 15:18

Росія і Угорщина створять міжпарламентську комісію, в рамках якої обговорюватимуть питання економічного, соціального, гуманітарного, культурного співробітництва. 

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Державної думи РФ.

23 вересня до Нур-Султана прибув голова Національних зборів Угорщини Ласло Кевер, який зустрівся зі спікером Держдуми В'ячеславом Володіним. У Москві обіцяють, що угоду про створення комісії підпишуть вже в ході візиту угорського спікера.

Угорщина: переїзд в Будапешт банку РФ створив великі можливості

"Ласло Кевер підтримав цю ідею, а також прийняв запрошення відвідати Росію з тим, щоб під час його візиту було підписано угоду про створення цієї комісії", - сказано в повідомленні.

Кевер під час зустрічі зазначив, що Угорщина є "заручником" європейської політики санкцій, запровадженої після російського вторгнення в Україну. "Нас цікавить російський ринок", - сказав він.

"Негативні тенденції і напругу у світовій політиці ліквідувати без розвитку діалогу неможливо", - підкреслив Кевер.

"Зараз є такі країни, які привласнили собі ексклюзивне право на демократію, і вони вважають, що їхнє розуміння демократії єдино правильне", - заявив він.

У свою чергу Володін заявив: "відносини між нашими країнами динамічно розвиваються багато в чому завдяки керівникам наших держав. Товарообіг між Росією і Угорщиною за 2018 рік зріс на 30%".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: