Зеленський ветував закон про відповідальність за порушення в ОПК, підтриманий НАТО

Середа, 4 вересня 2019, 15:17

Президент Володимир Зеленський ветував законопроєкт, що передбачає посилення кримінальної відповідальності за порушення при закупівлі оборонної продукції.

Про це повідомляє "Українська правда".

Зеленський повернув Раді закон із правками, однак тексту пропозицій у президента не опублікували.

Законопроєкт №1793 подали і прийняли у Раді ще у 2015 році. Проте у 2015 році президент Петро Порошенко завернув його зі своїми правками.

Згідно з порівняльною таблицею проєкту закону, правки Порошенка стосувалися дати набуття чинності закону: "набирає чинності через місяць з дня його опублікування, крім пункту 2 цього розділу, який набирає чинності з дня опублікування цього закону".

Також Порошенко доручив Кабміну за місяць вжити заходів щодо вдосконалення "стандартизації продукції оборонного призначення, а також продукції речового, матеріально-технічного забезпечення для військових формувань".

У 2016 році закон прийняли з урахуванням пропозицій Порошенка. Проте голова Верховної ради Андрій Парубій підписав його лише влітку 2019 року і направив на підпис Зеленському.

Законопроєкт передбачає кримінальну відповідальність за придбання продукції, робіт і послуг оборонного призначення, які не відповідають вимогам регламентів, якщо такі дії призвели до загрози заподіяння шкоди обороноздатності держави або спричинили тяжкі наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.