Європарламент схвалив план фінансування ЄС для Британії у 2020 році в разі Brexit без угоди

Вівторок, 22 жовтня 2019, 14:52

Європейський парламент затвердив заходи, щоб забезпечити повну доступність фондів ЄС на 2020 рік, якщо Велика Британія вийде з Європейського Союзу без угоди.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву на сайті ЄП.

Проєкт постанови продовжує до 2020 року план дій в надзвичайних ситуаціях, затверджений Європарламентом 17 квітня 2019 року, раніше обмежений 2019 роком.

Мета плану полягає в тому, щоб мінімізувати будь-який негативний вплив, який вихід Британії може мати на одержувачів фінансування ЄС і на бюджет Євросоюзу в разі сценарію без угоди.

Заходи охоплюють такі європейські програми, як Horizon 2020, Erasmus + і сільське господарство і регіональна політика.

"Ця пропозиція дозволить продовжувати виплати британським бенефіціарам протягом 2020 року, за умови, що Британія продовжить платити свої внески і вживе необхідних заходів контролю і перевірки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що рішення ЄС щодо можливого чергового відтермінування Brexit залежить від парламенту Британії.

Британський уряд у понеділок представив парламенту новий законопроєкт про Brexit, який грунтується на домовленій з Брюсселем угоді про Brexit та за умови схвалення гарантує впорядкований вихід країни з ЄС.

Прем'єр Джонсон закликав депутатів підтримати законопроєкт попри їхні скарги про те, що він намагається провести його через Палату громад "на високій швидкості". На розгляд у депутатів буде три дні.

Джонсон пішов на цей крок після того, як спікер британського парламенту Джон Беркоу не дозволив парламентарям ще раз голосувати за угоду про Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: