Парламент Британії проведе спеціальне засідання після саміту ЄС щодо Brexit

Середа, 9 жовтня 2019, 11:24

Депутати парламенту Великої Британії проведуть спеціальне суботнє засідання 19 жовтня відразу після саміту ЄС, на якому вирішиться доля Brexit.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ВВС.

Саміт розглядається як останній шанс для Британії і ЄС домовитися про угоду в термін до 31 жовтня.

Юнкер: Brexit без угоди з ЄС призведе до занепаду Британії

Якщо угода буде погоджена, британський прем'єр Борис Джонсон попросить членів парламенту схвалити її, в іншому випадку може бути  низка варіантів, в тому числі вихід без угоди і повне припинення дії Brexit.

Переговори між британськими та європейськими переговорними командами тривають напередодні саміту, який відбудеться 17 і 18 жовтня, але в останні дні посилилася політична напруженість.

Минулого тижня Джонсон представив в ЄС нові пропозиції для укладення угоди про Brexit, в центрі якої стоїть питання ірландського кордону, але в Брюсселі назвали їх недостатніми.

Джонсон заявив, що він сповнений рішучості вивести Британію з ЄС 31 жовтня, незважаючи на прийнятий минулого місяця закон, який вимагає від прем'єра направити лист в ЄС з проханням про подальше відтермінування, якщо угоди не буде до 19 жовтня або, якщо депутати не погодяться з Brexit без угоди.

Як повідомлялося, навіть "відносно м'який" Brexit без угоди призведе до того, що борг Великої Британії досягне найвищого рівня з 1960-х років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.