Зеленський обговорив з Туском "Північний потік-2"

Четвер, 14 листопада 2019, 17:54

Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з президентом Євроради Дональдом Туском обговорив питання енергетичної безпеки в Європі і будівництво "Північного потоку-2".

Як пише "Європейська правда", про розмову у четвер повідомили у пресслужбі глави держави.

Розмова відбулася наступного дня після того, як німецький парламент з другої спроби ухвалив енергетичне законодавство, яке стосується газопроводу "Північний потік-2".

Бундестаг проголосував щодо "Північного потоку-2", в уряді кажуть, що проблеми немає

"Окремою темою розмови була енергетична безпека в Європі та ситуація з реалізацією проекту "Північний потік – 2". Співрозмовники погодилися щодо важливості безумовного дотримання всіма державами – членами Європейського Союзу енергетичного законодавства ЄС", - прозвітували в офісі глави держави.

Як повідомляла "Європейська правда", в українському уряді переконані, що рішення Німеччини не дає зеленого світла для "Північного потоку-2", тому що з оновленого газового законодавства прибрали проблемні норми, які давали Німеччині можливість вивести з-під його дії газопровід.

Читайте докладніше про ухвалене Бундестагом рішення: Між "зрадою" і "перемогою": що насправді ухвалила Німеччина щодо "Північного потоку-2"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.