Угорському єврокомісару все ж віддадуть політику розширення ЄС і стосунки з Україною - ЗМІ

Четвер, 7 листопада 2019, 09:57

Кандидат в Європейську комісію від Угорщини Олівер Варгеї з великою ймовірністю отримає портфель єврокомісара з питань політики сусідства і переговорів про розширення.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пишуть угорські ЗМІ.

Варгеї став другим кандидатом від Угорщини і замінив ексміністра юстиції Ласло Трочані, кандидатуру якого відхилив комітет Європарламенту.

Видання Bruxinfo повідомляє, що прессекретар обраного президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн підтвердив, що угорський кандидат може отримати портфель з питань розширення та сусідства, якщо пройде процедуру слухань у Європарламенті наступного тижня.

Існувала ймовірність, що угорському кандидату віддадуть портфель єврокомісара з питань транспорту, а розширення залишать за представником Румунії, але вчора транспортний портфель офіційно запропонували румунському кандидату Адіні-Іоані Велян.

Брюссельський кореспондент видання hvg.hu Вікторія Сердьйот написала в Twitter, що в такій ситуації Варгеї на 99% отримає портфеля з питань розширення.

«Це те, чого хотів прем'єр-міністр Віктор Орбан, але я очікую серйозних суперечок на слуханнях в Європейському парламенті», - зазначила вона.

Варгеї є досвідченим дипломатом, на даний час він обіймає посаду постійного представника Угорщини в ЄС.

Єврокомісар з питань розширення ЄС відповідає в тому числі за стосунки блоку з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.