ЄС пообіцяв додаткову фінансову підтримку постраждалій від землетрусу Албанії

П'ятниця, 6 грудня 2019, 09:36

Європейський комісар з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич в четвер відвідав Албанію для оцінки завданих збитків та потреб для відновлення країни після потужного землетрусу минулого тижня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на АР.

В Албанії військові зносять будівлі, постраждалі від землетрусу

Землетрус магнітудою 6,4, що стався 26 листопада, призвів до загибелі 51 людини, постраждали понад 3 тисячі осіб. Понад 11 тисяч будинків були пошкоджені і близько 12 тисяч людей залишилися без даху над головою.

Європейська комісія вже виділила 15 мільйонів євро для допомоги Албанії. Ленарчич зустрівся в четвер з прем'єр-міністром Еді Рамою і відвідав райони, що постраждали від землетрусу.

Ленарчич назвав оцінку "критично важливою для того, щоб отримати уявлення про ступінь пошкоджень, щоб ЄС міг відповідним чином внести свій вклад у відновлення".

В Албанії завершили пошук жертв землетрусу: 51 загиблий, 2000 поранених

Рама раніше висловив оптимізм з приводу позитивної реакції на його плани щодо проведення міжнародної конференції донорів для ліквідації наслідків землетрусу.

Він повідомив парламенту, що в бюджеті на наступний рік буде виділено 13 мільярдів леків (117 мільйонів доларів) на відновлювальні роботи. 7 мільярдів леків вже надійшли від пожертвувань.

Тирана зобов'язалася завершити відбудову районів, постраждалих від землетрусу, протягом 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.