Туреччина вислала до Франції 11 родичів джихадистів

Понеділок, 9 грудня 2019, 11:53

Чотири дружини джихадистів і їх семеро дітей, які були затримані в Туреччині після втечі з табору в Сирії, були відправлені назад у Францію в понеділок.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

"Висилка іноземних бойовиків-терористів триває, і 11 французьких громадян були вислані", - йдеться в заяві міністерства внутрішніх справ Туреччини.

Джерела у французьких правоохоронних органах повідомили , що ці чотири жінки і їх семеро дітей були вислані в рамках "протоколу Казньова", прибули до Франції в понеділок. Підписаний в 2014 році "протокол Казньова" є угодою про співпрацю поліції між Парижем і Анкарою, яка перехоплювати джихадистів, що повертаються з Сирії через Туреччину.

Двох жінок, на яких був виданий ордер на арешт, доставлять безпосередньо до слідчого судді для пред'явлення звинувачення. Двоє інших були заарештовані за ордером на обшук і поміщені під варту поліцією після прибуття в аеропорт. Про дітей піклується служба соціального забезпечення.

Рішення про висилку цих французьких громадян, підозрюваних у приналежності до джихадистського угруповання "Ісламська держава", було оголошено прессекретарем міністерства внутрішніх справ Туреччини 11 листопада, коли Анкара почала посилати підозрюваних іноземних джихадистів в їх рідні країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.