Іран офіційно запросив Канаду та США до розслідування катастрофи лайнера МАУ

П'ятниця, 10 січня 2020, 07:45

Іран запросив США, Україну та Канаду до участі в розслідуванні катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України".

Про це повідомляє "Європейська правда".

Згідно з повідомленням CNN, іранська авіаційна влада запросили фахівців Національної ради з безпеки на транспорті США (NTSB) приєднатися до розслідування аварії українського літака. Як підкреслює телеканал, дозвіл американським слідчим брати участь у розслідуванні є важливим і дозволить компанії Boeing долучитися до слідства.

Крім того, для участі в розслідуванні Іран запросив Раду з безпеки на транспорті Канади (TSB). Згідно з пресрелізом канадського відомства, рада прийняла запрошення Ірану і готується до поїздки на місце аварії, де вона співпрацюватиме з іншими групами та організаціями, які вже прибули туди.

Також представник іранського МЗС повідомив у Twitter про запрошення до розслідування України і компанії Boeing як виробника судна.

Як відомо, у четвер ввечері почали надходити повідомлення від джерел у спецслужбах про те, що літак МАУ був збитий ракетою.

Згодом прем’єр Канади Джастін Трюдо офіційно оголосив: є докази, що літак збили ракетою земля-повітря, а ще пізніше в США опублікували відео, як ракета влучила в авіалайнер МАУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.