Амстердам викупить борги молоді, щоб запропонувати "новий старт"

П'ятниця, 17 січня 2020, 17:38

Місто Амстердам бере на себе борги своїх молодих мешканців у рамках прагнення звільнити від них тих, хто намагається знайти роботу чи одержати освіту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Зростання боргів серед молодих повнолітніх людей - яскрава тенденція і в інших країнах Європи, зокрема Великій Британії, - стоїть на шляху до того, щоб вони приєдналися до ринку праці або одержали вищу освіту.

Відповідно до пробного проєкту міста, муніципальний кредитний банк веде переговори з кредиторами щодо викупу боргів. Залученим до схеми згодом видадуть позику на погашення відповідно до їхніх статків.

Рейтинг найбезпечніших міст Європи очолив Амстердам

Кредиторам буде надано 750 євро як стимул для передачі боргу в банк муніципалітету. Молодим людям скасовуватимуть більше боргу, якщо вони будуть успішними на курсах або навчальній програмі.

"Борги викликають сильний стрес. Що стосується молодих людей, борги часто визначають їхнє майбутнє", - сказала заступник мера Амстердама Маржолайн Мурман. "Більшість цих молодих людей взяли борг і через невдачу чи незнання опинилися в ситуації, коли вони не змогли вибратися без допомоги. Тому ми зараз їм допоможемо, щоб вони могли почати по-новому".

Проєкт передачі боргу розпочнеться в лютому. Кожній людині за схемою буде надано тренера, з яким вони підготують "план розвитку". Місто вважає, що молоді люди з нестабільними доходами часто вважають, що неможливо реструктурувати свої фінанси та здійснити необхідні виплати.

Амстердам почав рекламувати Гаагу, щоб позбутися туристів

Більше третини (34%) амстердамців віком від 18 до 34 років мають борги, згідно з офіційними даними. Середня студентська заборгованість у Нідерландах зросла з 12 400 євро в 2015 році до 13 700 євро в 2019 році. Зросла і кількість осіб зі студентською заборгованістю, на 388 тисяч - до 1,4 мільйона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.