У президента Польщі закликали опозицію не підігравати Путіну через судову реформу

П'ятниця, 3 січня 2020, 12:36

Глава канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський висловив сподівання, що маршалок Сенату Томаш Гродзький скасує свій візит до Брюсселя, де має обговорюватися суперечлива судова реформа.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TVP Info.

"Я хочу чітко сказати, що згоден з тими тезами, які звучать і від опозиції,  що метою Владіміра Путіна є ізоляція, руйнування іміджу Польщі за кордоном, особливо на Заході. Тому я хочу чітко сказати, що висловлюю тверде очікування того, що маршалок Гродзький скасує свій візит до Брюсселя" - сказав Щерський.

Він пояснив, що якщо сьогодні опозиція буде їздити до Брюсселя та інших столиць і "руйнувати імідж Польщі", то це буде означати, що вона "грає в оркестрі Путіна, і що опозиція реалізує політику Путіна".

Щерський наголосив, що, "це вже не питання опозиції і її боротьби за владу, це питання безпеки держави".

Судова реформа може призвести до виходу Польщі з ЄС - Верховний суд

"Через безпеку держави маршалок Сенату повинен скасувати свій візит до Брюсселя", - він.

В кінці грудня представник Єврокомісії Крістіан Віганд повідомив, що Єврокомісія звернулася в листі до президента, прем'єр-міністра, спікерів Сейму і Сенату з проханням призупинити роботу над поправками в судові закони до проведення консультацій.

У листі заступник голови ЄК Вєра Юрова настійно закликала польську владу проконсультуватися з Венеціанською комісією з приводу проєкту і закликала всі державні органи призупинити всі процедури щодо нього до проведення необхідних консультацій.

Однак Сейм ухвалив поправки, які тепер повинен прийняти Сенат.

Спікер Сенату 8 січня вилетить до Брюсселя, де має зустрітися із заступником голови ЄК Вєрою Юровою. Нещодавно Гродзький заявив, що спікер Сенату має право на консультації з друзями з Європейського Союзу, відповівши таким чином на звинувачення, що консультуючись з Юровою він виносить внутрішні суперечки за кордон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: