В США обвалився сайт призовної служби на тлі спекуляцій про Третю світову

Субота, 4 січня 2020, 12:42

Сайт призовної служби США обвалився через масове поширення дезінформації і спекуляцій на тему Третьої світової війни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

Обвал сайту стався за кілька годин після оголошення про те, що командувач елітних сил Ірану Касем Сулеймані був убитий в результаті американського авіаудару за наказом президента Дональда Трампа. Хештег #WorldWarIII (Третя світова війна) був одним із найпопулярніших трендів у Twitter в п'ятницю.

Авіаудар призвів до погроз відплати з боку уряду Ірану і ескалації напруженості між США та Іраном. В соціальних мережах це викликало побоювання з приводу війни між двома країнами і можливості ще одного військового призову в США.

"Через поширення дезінформації наш сайт в даний час відчуває високі обсяги трафіку", - повідомила призовна служба у своєму Twitter. "Якщо ви намагаєтеся зареєструватися або підтвердити реєстрацію, будь ласка, спробуйте зробити це пізніше сьогодні, оскільки ми працюємо над вирішенням цієї проблеми. Ми цінуємо ваше терпіння" – повідомили у службі.

Згідно із законодавством США, у разі мобілізації окремі категорії громадян будуть зобов'язані вступити в армію незважаючи на те, що в країні з 1973 року служба проходить виключно на контрактній основі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.