Суд над звинуваченим у корупції Саркозі відбудеться у жовтні

Середа, 8 січня 2020, 17:50

Суд над експрезидентом Франції Ніколя Саркозі відбудеться у жовтні цього року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Вперше в історії П'ятої Республіки колишнього президента судитимуть за "корупцію". Суд над Ніколя Саркозі у справі про "підслуховування"  пройде з 5 по 22 жовтня, вирішив цієї середи, 8 січня, кримінальний суд Парижа.

Ніколя Саркозі, політичний пенсіонер після своєї поразки на праймеріз правих в кінці 2016 року, підозрюється в спробі отримати через свого адвоката Тьєрі Ерцога секретну інформацію від екссудді Жильбера Азібера на початку 2014 року. Тьєрі Ерцог і Жильбер Азібер також постануть перед судом за "порушення професійної таємниці".

На думку слідчих, експрезидент хотів повернути свої робочі записи, конфісковані у рамках розслідування справи про нелегальне фінансування у 2007 році його виборчої кампанії співвласницею французької косметичної компанії L'oreal Ліліан Бетанкур.

Після закінчення терміну повноважень Саркозі на президентському посту в 2012 році слідчі почали прослуховування його телефонних розмов. Правоохоронні органи вважали, що виборчу кампанію експрезидента міг фінансувати Муаммар Каддафі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.