У слуханнях справи МН17 оголосили перерву до 23 березня

Вівторок, 10 березня 2020, 18:31

Головуючий у процесі у справі про катастрофу літака Малазійських авіаліній рейсу МН17 у небі над Донбасом суддя Гендрік Стейнгаус оголосив перерву в засіданні до 23 березня.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Перерву було оголошено після того, як від захисту одного з чотирьох обвинувачених - Олега Пулатова та адвокатів рідних жертв надійшла низка прохань. "Ми перервемося до 10:00 23 березня", - сказав Стейнгаус.

10 запитань про новий гаазький суд: кого і як покарають за збитий лайнер MH17

Захист Пулатова попросив час для того, щоб бути готовим до повноцінної участі у процесі, починаючи з другої сесії, яку заплановано на 8 червня.

Зважаючи на те, що нідерландські адвокати лише у січні заявили про свою участь у судовому процесі, у них була обмежена кількість часу, щоб ознайомитися зі справою та повноцінно представляти інтереси свого підзахисного.

Так само вони не змогли відповісти на пропозицію прокурора про можливе свідчення Пулатова в суді.

За два кроки від Гааги: чого чекати від першого суду про збитий Боїнг MH17

У свою чергу адвокати рідних висловили скаргу на те, що у них не було повноцінної можливості брати участь у першому судовому засіданні, у зв'язку з чим вони не заявили позицію своїх клієнтів. Крім того, вони заявили про необхідність отримати повний доступ до матеріалів справи.

Раніше сьогодні прокуратура Нідерландів представила нових свідків у другий день судового розгляду справи про катастрофу літака MH17.

Як повідомлялося, у понеділок у Нідерландах почалися слухання по справі про збитий авіалайнер, при цьому усіх підсудних бойовиків вдалося повідомити про цей суд.

Процес, який ведуть судді Гаазького окружного суду, відбувається у судовому комплексі Схіпхола, що на околиці Амстердама.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: