Коронавірус: уряд Естонії виділяє 8% ВВП на підтримку економіки

Четвер, 19 березня 2020, 13:34

Уряд Естонії оголосив про пакет економічних заходів у розмірі 2 млрд євро для подолання негативного впливу коронавірусу.

Про це заявив прем’єр Естонії Юрі Ратас, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

Розмір пакета складає 8% від ВВП Естонії.

За словами Ратаса, мета заходів - пом'якшити найскладніші початкові фази кризи, допомогти підприємствам забезпечити робочі відносини, щоб банкрутств було якомога менше, забезпечити ефективність економіки і повернення економіки до зростання.

Міністр фінансів отримав завдання створити додатковий бюджет і принести його на обговорення уряду як мінімум до 19 квітня, після цього почне роботу Рійгікогу (парламент).

Європейський центробанк виділить 750 млрд євро для протидії пандемії

Економічний пакет заходів містить насамперед поруку за виданими банками кредитами, пом'якшення графіків оплати через Kredex в сумі 1 млрд євро.

Пакет заходів підтримки ринку праці через касу з безробіття - 250 млн євро. Держава буде відшкодовувати з першого по третій день лікарняного в березні, квітні і травні.

Підтримку отримають роботодавці, які відповідають двом критеріям з трьох: чий оборот знизився мінімум на 30% порівняно з минулим роком, хто не може дати роботу як мінімум 30% працівників внаслідок коронавірусу, хто як мінімум на 30% зменшив зарплати працівникам.

Держава також прийняла рішення збільшити обсяги тестування на коронавірус в три рази - з 300 до 1000 тестів в день.

Нагадаємо, польський уряд напередодні анонсував великий пакет допомоги економіці і підприємцям у зв’язку з пандемією корона вірусу у розмірі $52 млрд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.