Іспанія посилює обмеження для стримування коронавірусу

Понеділок, 30 березня 2020, 15:04

Уряд Іспанії схвалив посилення заходів для стримування поширення коронавірусу, після того, як кількість летальних випадків зросла до рекордних 838 випадків протягом останньої доби.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Прем'єр-міністр Педро Санчес у телевізійному зверненні до нації оголосив, що всі працівники, не задіяні у життєво необхідних сферах, повинні залишатися вдома протягом двох тижнів.

Іспанія повернула в Китай неякісні тести на коронавірус. Точно такі купував Київ

Він сказав, що робітники отримуватимуть звичайну зарплату, але пізніше слід буде компенсувати втрачені години. Захід триватиме з 30 березня по 9 квітня.

У неділю міністр праці Йоланда Діас заявила, що цей захід є "гнучким", і робітникам будуть виплачені зарплати, але, очікується, що вони допрацюють свої дні до 31 грудня.

"Нам потрібно знизити мобільність до рівня неділі", - сказала вона, додавши, що, враховуючи великодні свята, заходи охоплюватимуть вісім робочих днів.

Профспілки та бізнес-групи заявили, що, хоча вони будуть дотримуватися нового правила, "це призведе до безпрецедентного величезного впливу на економіку Іспанії, особливо в таких галузях, як промисловість".

Уповільнення "може призвести до глибшої кризи в економіці, яка може стати соціальною", - застерегли вони у заяві.

У Мадриді поліція посилила патрулі, зупиняючи автобуси та автомобілі, щоб перевірити пасажирів і їхні підстави бути поза домівками.

Нагадаємо, Іспанія продовжила дію надзвичайного стану щонайменше до 12 квітня. Більшість магазинів і підприємств закриті, рух людей суворо обмежений.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.