Минула зима в Європі - найтепліша від початку спостережень

Четвер, 5 березня 2020, 10:56

Цьогорічна зима стала найтеплішою в Європі з моменту початку ведення температурних спостережень.

Як пише "Європейська правда", про це повідомила європейська служба з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service.

Тепла зима позбавила виноробів Німеччини врожаю для "крижаного вина"

Середня температура між груднем 2019 року та лютим 2020 року була на 3,4 градуса за Цельсієм вищою від норми у період 1981 по 2010 рік.

Вона також була майже на 1,4 градуса за Цельсієм вищою, ніж останньої найтеплішої  зими 2015-2016 років. Температура була вищою, ніж звичайно, особливо на півночі та сході континенту.

Вища за середню температура не обмежилася Європою, а поширилася на більшу частину території Росії.

На гірськолижні курорти у Франції сніг привозять вертольотами через теплу погоду

Інші регіони, де теж було тепліше, ніж буває в середньому, включали північно-західну Африку, Іран, Афганістан і Центральну Азію, а також більшу частину Китаю, невеликі частини Північної і Південної Америки, а також центральної і південної Африки та західної Австралії.

Глобальне потепління – не єдина причина аномально теплої зими, пояснив директор служби Карло Буонтемпо. За його словами, зимові температури значно варіюються з року в рік. Але цілком імовірно, що тенденція глобального потепління теж мала вплив.

Copernicus Climate Change Service, офіційна метеорологічна служба ЄС, ґрунтує свої висновки на даних з супутників, кораблів, літаків і метеостанцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: