Епідемія у Нідерландах: кількість нових заражень зростає, загиблих - зменшується

П'ятниця, 10 квітня 2020, 16:57

У Нідерландах продовжує зростати щоденна кількість нових заражень. Загиблих за останню добу – менше, ніж у попередні два дні.

Як повідомляє "Європейська правда", такі дані оприлюднив Національний інститут громадського здоров’я RIVM.

За останні 24 години зареєстрували 115 смертей від COVID-19. Це дещо менше, ніж у попередні два дні, коли повідомляли про 148 та 147 загиблих хворих, після рекордної кількості – 234 осіб – зареєстрованої 7 квітня.

В Нідерландах від коронавірусу вилікувалась найстарша у світі пацієнтка 

Кількість нових заражень зростає третій день поспіль. За останні 24 години повідомили про 1335 нових інфікованих – порівняно 1213 напередодні, 9 квітня, та 969 нових випадків 8 квітня.

Нагадаємо, Нідерланди розширили тестування, щоб охопити групи ризику. RIVM попереджали, що у зв’язку з цим щоденна кількість нових випадків може бути вищою, ніж раніше.

Загалом у країні вже 23097 підтверджених хворих на коронавірус, з них 8197 перебувають у лікарнях. Госпіталізованих за останню добу – 225, несуттєво менше, ніж напередодні.

"Майже чверть усіх підтверджених хворих з COVID-19 – з регіону Північний Брабант. Кількість випадків на півночі Нідерландів залишається низькою", - зазначають у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у перший тиждень квітня в Нідерландах було зареєстровано приблизно на 2000 смертей більше, ніж у попередні роки - ймовірно, в результаті спалаху коронавірусу. Цифри статистичного управління доповнюють дані, опубліковані RIVM, який реєструє тільки офіційно діагностовані випадки коронавірусу.

Читайте також: Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав жителів країни готуватися до того, що норми соціального дистанціювання будуть діяти ще тривалий час.

Епідемія за розкладом: як Бельгії вдалося наперед розпланувати боротьбу з коронавірусом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.