Посольство Фінляндії спростувало інформацію про чартери для сезонних працівників з України

Вівторок, 7 квітня 2020, 07:47

Влада Фінляндії не підтверджує інформацію про організацію чартерів із українськими сезонними працівниками.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці посольства Фінляндії в Україні.

"Нещодавно у фінських, а також і в українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Фінляндія планує організовувати чартерні рейси, щоб українські сезонні працівники могли приїхати до Фінляндії. Однак, ця інформація не є підтвердженою фінськими компетентними органами", - йдеться у заяві.

"Посольство уважно стежить за загальною ситуацією та відразу проінформує українських заявників, щойно зміниться ситуація, пов'язана із можливістю здійснення подорожей до Фінляндії", - зазначили у дипломатичному відомстві.

Вчора у фінських ЗМІ з’явилася інформація, що Міністерство праці Фінляндії планує організувати чартери для доставки в країну сезонних сільгоспробітників з України.

Через обмеження, введені в зв'язку з епідемією коронавірусу, фінські фермери зіткнулися з гострим дефіцитом робочої сили. За їхніми словами, багато продуктів харчування можуть закінчитися і вартість їжі підвищиться, якщо весняні польові роботи не будуть проведені вчасно.

Брак працівників відчувається не тільки в Фінляндії. Така ж ситуація по всій Європі. Під загрозою може опинитися збір врожаю овочів, ягід і винограду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.