На борту авіаносця-флагмана ВМС Франції – 40 підозр на коронавірус

Середа, 8 квітня 2020, 14:59

У близько 40 членів екіпажу авіаносця імені Шарля де Голля, корабля-флагмана Військово-морських сил Франції, підозрюють коронавірус.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico, про це повідомило Міністерство оборони Франції.

У близько 40 членів екіпажу атомного ударного авіаносця імені Шарля де Голля, корабля-флагмана Військово-морських сил Франції, підозрюють коронавірус. Корабель наразі перебуває в Атлантичному океані.

ВООЗ: Європі не час послаблювати карантин 

Хворих ізолювали в окремій частині судна після того, як у них з’явилися характерні для коронавірусу симптоми. Загалом там можливо буде розмістити до 100 осіб.

Як повідомили у міністерстві, на кораблі вже проводять посилену дезінфекцію. Протягом сьогоднішнього дня на корабель має прибути команда медиків з тестами, щоб перевірити підозри та вжити заходів для запобігання розповсюдження інфекції.

На борту і зараз є власна команда медиків із близько 20 осіб та певна кількість апаратів штучної вентиляції легенів. За необхідності, хворих військових можливо буде евакуювати гелікоптерами, які є на авіаносці.

Загалом на борту флагмана – близько 1900 членів екіпажу. Авіаносець мав зайти у порт Тулону 23 квітня, але тепер його повернення переноситься на невизначений час.

Нагадаємо, вчора у Франції кількість загиблих від коронавірусу перевищила 10 тисяч. 82% загиблих – старші 70 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.