Американська телекомпанія каже, що Білий дім торік знав про наближення епідемії; розвідка заперечує

Четвер, 9 квітня 2020, 09:53

Американські ЗМІ повідомили, що розвідка ще в кінці листопада минулого року у своїй доповіді попереджала, що вірус з околиць китайського міста Вухань є загрозою для населення, у розвідці факт існування такої доповіді заперечили.

Про доповідь повідомив телеканал ABC з посиланням на джерела в збройних силах США, передає "Європейська правда".

Національний центр медичної розвідки (NCMI) на підставі перехоплених комп’ютерних даних і супутникових зображень в листопаді підготував доповідь, в якій попереджав, що вірус може мати катастрофічні наслідки. Цей документ стверджував, що вірус може загрожувати американським солдатам в Азії.

Факти з доповіді серед іншого були представлені у Пентагоні і Білому домі. За даними джерел телеканалу, в грудні 2019 року з його змістом ознайомилися члени уряду і Національної Ради Безпеки, а на початку січня про справу в щоденній доповіді повідомили президента США Дональда Трампа.

NCMI, яка є частиною американської військової розвідки DIA, заперечила в середу ввечері, що такий документ коли-небудь був підготовлений.

У США визначили суперника Трампа на виборах - Сандерс вийшов з перегонів

Демократи звинувачують Трампа в тому, що він довго применшував загрозу коронавірусу і не зробив термінових кроків щодо запобігання поширення епідемії. Президент, вказуючи серед іншого на введену в кінці січня в США заборону на в'їзд з Китаю, вважає, що дії адміністрації були швидкими і помітно зменшили епідемічну загрозу.

Як повідомлялося, Сполучені Штати другий день поспіль зафіксували майже 2000 смертей, пов’язаних із коронавірусом. Загальна кількість померлих у США зросла до 14 817.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: