Угорщина планує запровадити жорсткіші правила для шукачів притулку

П'ятниця, 22 травня 2020, 10:52

Угорщина може запровадити жорсткіші правила для шукачів притулку, зобов’язавши звертатися із такими заявами до консульств за межами країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Речник уряду Угорщини Золтан Ковач написав колонку, у якій заявив, що на майбутнє шукачам притулку можливо буде подати заявки на отримання притулку тільки до консульств Угорщини у сусідніх країнах.

"Позиція Угорщини послідовна: якщо хтось втікає від переслідування, він має подати свою заявку у першій безпечній країні. Це про захист не тільки безпеки Угорщини, але й безпеки всього Європейського Союзу", - цитує його Magyar Hirlap.

Заява з’явилася після того, як вчора Угорщина підкорилася рішенню Суду ЄС та відмовилася від прикордонних транзитних зон для шукачів притулку. 

"Угорський уряд не погоджується з рішенням, ми вважаємо його ризиком для європейської безпеки, але як держава-член ЄС ми будемо дотримуватися всіх судових рішень", - заявив глава адміністрації угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Гельсінський комітет Угорщини, який і подавав позов проти держави щодо закриття зон, привітав це рішення.

Водночас, правозахисники зазначили, що тепер шукачам притулку буде ще важче отримати притулок у ЄС через Угорщину, оскільки консульства зможуть відхиляти заявки, не надаючи доступ на територію країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: