Франція оголосила план порятунку автопромисловості на 8 млрд євро

Середа, 27 травня 2020, 09:13

Президент Франції Еммануель Макрон 26 травня представив план підтримки французької автопромисловості, в який уряд готовий інвестувати 8 мільярдів євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFI.

За словами Макрона, після двох місяців карантину у французьких автодилерів накопичилися пів мільйона непроданих нових і старих автомобілів. Держава має намір не тільки стимулювати продажі, але забезпечити та підтримати стратегічний розвиток галузі, інновації та виробництво екологічно безпечніших автомобілів, підкреслив президент Франції.

Франція витратила на порятунок економіки вже 450 млрд євро

"Держава в цілому надасть галузі допомогу в розмірі 8 мільярдів євро. В обмін на це автовиробники взяли на себе ряд серйозних зобов'язань щодо повернення до Франції виробництва з високою доданою вартістю і збереження виробництва на французьких заводах в повному обсязі", - заявив Макрон.

Зокрема, виробник марок Peugeot і Citroën зобов'язався забезпечити на своїх французьких заводах щорічний випуск 450 тисяч автомобілів. В 2021 році PSA випустить у Франції близько 130 тисяч гібридних автомобілів і електромобілів. У минулому році збірку таких машин у Франції концерн не виробляв, зазначив Макрон.

Також Макрон оголосив про масштабне завдання - до 2025 року забезпечити випуск у Франції одного мільйона екологічно чистих автомобілів. Мета - "зробити Францію першою в Європі країною з виробництва чистих автомобілів".

Уряд просить французів провести літню відпустку у Франції

Макрон пообіцяв прискорений розвиток інфраструктури для зарядки автомобілів з електродвигуном. 100 тисяч нових станцій зарядки з'являться у Франції вже в наступному році, а не у 2022-му, як планувалося раніше.

Макрон оголосив про збільшення державних субсидій на покупку електромобілів: для приватних осіб - з 6 до 7 тисяч євро, для підприємств - з 3 до 5 тисяч.

Вводиться нова субсидія - 2 тисячі євро - на покупку гібридного автомобіля з можливістю підзарядки від мережі.

Оголошено також про розширення і посилення програми утилізації старих автомобілів. З 1 червня буде у два рази підвищено субсидії, які виплачує держава при заміні застарілого автомобіля на новий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: