На болгарсько-грецькому кордоні – кілометрові черги через туристів

фото, відео
Четвер, 18 червня 2020, 15:01

На болгарсько-грецькому кордоні сформувалися кілометрові черги внаслідок великої кількості туристів, охочих потрапити до Греції.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє болгарське BNR.

Вчора, 17 червня, на пунктах пропуску у напрямку Греції виникли кілометрові черги внаслідок великої кількості охочих приїхати туди на відпочинок. Серед них переважно - громадяни самої Болгарії, Румунії та Сербії.

На КПП "Кулата" черга з легкових авто в окремі години сягала 10 кілометрів, а вантажівок – 15 кілометрів.

 

Додатково чергу сповільнює велика кількість сербських туристів: як громадяни "третіх країн", вони повинні проходити детальнішу перевірку, повідомляти адресу перебування, багато з них здають тести на коронавірус. Болгарські прикордонники почали закликати користуватись іншими пунктами пропуску.

Станом на 18 червня, черга суттєво зменшилася після спрощення Грецією процедури перевірки для громадян ЄС – тепер достатньо показати документи. Черга з вантажівок досі займає близько 6 кілометрів.

Нагадаємо, у понеділок на в'їзді до Греції розвернули тисячі туристів, яким хибно повідомили про відкритий кордон: з’ясувалося, що через наземні пункти пропуску в’їзд дозволений лише громадянам ЄС або резидентам. Згодом Греція дозволила в'їзд для громадян Сербії, які застрягли на кордоні.

Читайте також: Між безвізом та коронавірусом: як зупинятимуть туристів після відкриття авіарейсів до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.