Латвія хоче позбавляти віз і дозволу на проживання порушників самоізоляції

Середа, 15 липня 2020, 14:16

У Латвії планують позбавляти віз та посвідок на тимчасове проживання громадян третіх країн, які порушують режим самоізоляції. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство LETA.

На засіданні у четвер латвійський уряд підтримав поправки в нормативно-правову базу, які дозволять анулювати візи і посвідки на тимчасове проживання для громадян третіх країн, які порушують правила самоізоляції. Це рішення ще повинен схвалити Сейм Латвії.

Латвія частково повертає обмеження для ресторанів та масових заходів

Відзначається, що до скасування візи або тимчасової посвідки на проживання людина матиме право давати пояснення, і кожен випадок буде аналізуватися індивідуально. 

Порушники самоізоляції також можуть бути оштрафовані до 2000 євро.

Крім того, уряд ухвалив рішення, за якими з четверга кожен мандрівник, що прибуває до країни міжнародними авіарейсами, проходитиме спеціальне анкетування і буде зареєстрований. 

Спочатку дані будуть збиратися у паперовому вигляді, але протягом декількох тижнів буде розроблено рішення, що дозволить реєстрацію в електронній формі. Вимога про реєстрацію також поширюватиметься на тих, хто прибуває в Латвію на приватними літаками і яхтами.

Всіх приїжджих будуть анкетувати і потім, в залежності від того, з якої країни прибула ця людина, дані будуть передані Центру з профілактики та контролю захворювань (ЦПКЗ) і Державної поліції. Після закінчення 14 днів дані мандрівників будуть видалені.

Держсекретар Міністерства охорони здоров'я Дайна Мурмане-Умбрашко повідомила, що метою анкетування буде з'ясувати, які країни мандрівник відвідав за попередні 14 днів до прибуття в Латвію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.