США і Британія закликали дотримуватися "режиму тиші" на Донбасі

Понеділок, 27 липня 2020, 07:47

Сполучені Штати і Велика Британія сподіваються на дотримання домовленостей про припинення вогню з 27 липня.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заявах посольств двох країн.

"США підтримують рішучі зусилля України щодо повного запровадження припинення вогню. Ми сподіваємось, що реальний стан справ на місцях повністю відображатиме припинення вогню, передбачене Мінськими угодами, в той час як додаткові заходи щодо посилення припинення вогню, погоджені Тристоронньою контактною групою, набувають чинності 27 липня", - йдеться у заяві посольство США уTwitter.

"Дотримання режиму припинення вогню дасть перепочинок цивільним громадам, які постраждали від насильства, що триває понад шість років, та відкриє шлях до повного та всебічного врегулювання створеного Росією конфлікту на сході України", - зазначили у дипвідомстві.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс наголосила, що РФ має виконати свої зобов'язання, зокрема, через свій вплив на збройні формування, які вона підтримує.

"Добре бачити домовленість на рівні ТКГ про додаткові заходи для перемир'я. Дуже сподіваюсь, що їх буде втілено, і мирні жителі на Донбасі побачать стійке зменшення насильства", - написала вона у Twitter.

Нагадаємо, підрозділи Збройних сил України зі складу Об'єднаних сил почали підготовку до повного і всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі, яке має розпочатися з 27 липня.

Починаючи з 00:01 27 липня на кожній з українських позицій додатковий контроль за припиненням вогню здійснюватимуть спеціально відряджені українські військовослужбовці.

Російські ЗМІ повідомили, що з наказом про повне припинення вогню на Донбасі з 27 липня ознайомили бойовиків ОРДО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.