РФ взяла паузу для відповіді на спільну позицію України, Франції та Німеччини - ОП

Субота, 4 липня 2020, 10:19

Україна, Франція та Німеччина продемонстрували готовність докласти максимум зусиль для виконання домовленостей "Нормандської четвірки", досягнутих у Парижі, та наблизити проведення саміту в Берліні, а Росія взяла паузу.

Про це повідомили у пресслужбі офісу президента України за підсумками переговорів політичних радників лідерів держав-учасниць Нормандського формату в Берліні.

"Домовленості Паризького саміту лідерів держав – учасниць Нормандського формату має бути виконано. Україна, а також її партнери за Нормандським форматом, Франція та Німеччина, продемонстрували готовність докласти для цього максимум зусиль", - підкреслила українська делегація.

Єрмак і Резніков полетіли в Берлін на переговори по Донбасу

"Сьогоднішня зустріч на крок наблизила проведення саміту в Берліні", - цитує ОП Андрія Єрмака.

Зі свого боку російська сторона взяла паузу для підготовки відповіді на консолідовану позицію України, Франції та Німеччини, повідомили в офісі президента.

За словами ОП, переговори в Берліні тривали 11 годин. Вони відбулася за декілька днів до чергового засідання ТКГ у форматі відеоконференції.

Учасники зустрічі детально, по пунктах, обговорили процес виконання домовленостей, досягнутих лідерами держав "Нормандської четвірки" за результатами саміту в Парижі в грудні 2019 року, та виокремили низку нагальних завдань, які мають бути реалізовані в межах роботи під час найближчих засідань Тристоронньої контактної групи для прискорення переговорного процесу та створення передумов для проведення наступного саміту в Нормандському форматі в Берліні.

Раніше видання Der Spiegel повідомило, що Москва на переговорах у нормандському форматі наполягає на якомога швидшому правовому визначенні статусу ОРДЛО та представленні проєкту змін до української Конституції до 6 липня.

Читайте також: Почули Донбас: чому включення переселенців до Мінська дає шанс на вихід із глухого кута


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.