Міністри закордонних справ ЄС зберуться на позачергову зустріч щодо Білорусі

оновлено
Середа, 12 серпня 2020, 11:05

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС у п’ятницю, 14 серпня, зберуться на позачергову зустріч щодо останніх подій у Білорусі.

Як пише "Європейська правда", про це оголосило міністерство закордонних справ Польщі, яке стало ініціатором зустрічі.

"У відповідь на прохання Польщі, цієї п’ятниці міністри закордонних справ ЄС проведуть спеціальну відеоконференцію, щоб обговорити ситуацію у Білорусі.

На зустрічі обговорюватимуть також питання, пов’язані з Туреччиною, Венесуелою та подіями у Лівані", - зазначають у повідомленні.

Згодом з'явилося повідомлення і від глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

"Я скликатиму позачергову зустріч глав МЗС після обіду цієї п'ятниці. Ми обговоримо термінові питання, пов'язані з ситуацією у Східному Середземномор'ї, президентськими виборами у Білорусі та останніми подіями у Лівані", - повідомив він.

Нагадаємо, Жозеп Боррель у вівторок ввечері оприлюднив заяву від імені 27 країн-членів Євросоюзу щодо подій у Білорусі, у якій міститься погроза санкцій за насильство і фальсифікації виборів.

У Білорусі третю ніч поспіль тривали протести через незгоду з попередніми результатами виборів, попри від'їзд з країни головної суперниці Лукашенка. Люди вийшли на вулиці у Мінську та низці інших міст. 

Влада заявляє про затримання тисяч протестувальників. За усі дні сотні людей отримали поранення, одна людина загинула.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.