Фінляндія підтримує персональні санкції ЄС проти представників режиму Лукашенка

Середа, 19 серпня 2020, 15:34

Фінляндія підтримує запровадження персональних санкцій проти представників діючої влади в Білорусі.

Про це йдеться в заяві на сайті фінського уряду, повідомляє "Європейська правда".

"Фінляндія підтримує введення цілеспрямованих персональних санкцій ЄС, а також підтримку білоруського громадянського суспільства і незалежних ЗМІ. Діалог з білоруським режимом також повинен залишатися відкритим. Фінляндія підтримує запропоновані ОБСЄ заходи, такі як візит делегації ОБСЄ в Білорусь", - йдеться в повідомленні.

Також вказується, що вибори в Білорусі не відповідали міжнародним критеріям, критеріям ОБСЄ і БДІПЛ, і не були вільними та справедливими.

"Насильство з боку влади неприпустиме. Будь-які нові вибори повинні проводитися відповідно до узгоджених принципів, в тому числі з міжнародними спостерігачами", - йдеться в заяві.

За даними ЗМІ, очікується, що лідери ЄС сьогодні не ухвалюватимуть рішення про санкції, але закличуть до діалогу, поваги до суверенітету країни, звільнення арештованих і підтримки мирних демонстрантів.

У Єврокомісії у вівторок повідомили, що робота над підготовкою санкційних списків щодо Білорусі розпочалася, але ще не завершена

Своє звернення до лідерів ЄС напередодні їхньої екстреної зустрічі записала білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська.

Читайте більше: "Від визнання до санкцій: як поділився світ у ставленні до "перемоги" Лукашенка"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: