Верховний суд Польщі відхилив скаргу "Громадянської платформи" щодо виборів

Неділя, 2 серпня 2020, 11:15

Верховний суд Польщі залишить без подальшого розгляду скаргу щодо президентських виборів від "Громадянської платформи", висуванцем якої був головний опонент Дуди Рафал Тшасковський.

Відповідне рішення суд прийняв у суботу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Onet.

Як повідомив суддя Александр Степковський, зміст скарги від "Громадянської платформи" виходить за межі положень, окреслених у виборчому кодексі. Також не було надано належних доказів на підтримку зазначених у скарзі претензій, як це вимагається виборчим кодексом.

На думку суду, скарга "Громадянської платформи" не стосувалася самого процесу голосування та визначення результатів голосування, а оскарження законодавчих змін щодо виборчого процесу має здійснюватися через іншу процедуру.

Загалом суд отримав понад 5,8 тисяч скарг. З них 65 він вже визнав виправданими, але такими, що не вплинули на результат виборів.

Нагадаємо, у другому турі президентських виборів у Польщі, що проходили 12 липня, перемогу з невеликим відривом здобув попередній президент Анджей Дуда.

Дуда  здобув підтримку 51,03% виборців, тоді як його опонент, мер Варшави Рафал Тшасковський – 48,97%.

"Громадянська платформа" подала скаргу щодо результату президентських виборів до Верховного суду в середині липня, зазначаючи, що Анджей Дуда використовував адмінресурс під час своєї виборчої кампанії.  

Розбір результатів виборів читайте у статті: Польща, розколота навпіл: як змінили країну президентські вибори

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.