Президентка Єврокомісії: народ Білорусі – це не фігурки на чужій шахівниці

Середа, 16 вересня 2020, 11:40

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн висловила підтримку народу Білорусі, заявивши, що він має право вільно обирати власне майбутнє.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це вона сказала у зверненні "Про стан Союзу", з яким щороку виступають глави комісії в Європейському парламенті.

"ЄС на стороні народу Білорусі" - сказала фон дер Ляєн.

Вона повторила, що президентські вибори у Білорусі не були ні вільними, ні чесними, і засудила брутальне придушення мирних протестів, які відбулися після них.

"Народ Білорусі має бути вільний обирати своє майбутнє. Це не фігурки на чужій шахівниці" - наголосила президентка Єврокомісії.

Нагадаємо, Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки заявив, що Європейський Союз не вважає Александра Лукашенка легітимним президентом Білорусі. 

Боррель додав, що ЄС готує персональні санкції щодо Білорусі, які повинні бути схвалені найближчим часом - до проведення засідання Євроради наступного тижня. 

За повідомленнями ЗМІ, країни Європейського Союзу узгодили внесення до санкційного списку 40 представників білоруського режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.