Переможниця виборів у Литві обіцяє більшу кількість жінок в уряді

Середа, 28 жовтня 2020, 18:41

Інгріда Шимоніте, лідерка партії "Союз Вітчизни", яка перемогла на парламентських виборах у Литві, заявила, що  у новому уряді Литви буде більше жінок, ніж будь-коли.

Про це вона сказала в інтерв’ю Reuters, повідомляє "Європейська правда".

 "Союз Вітчизни" Шимоніте, головна правоцентристська партія з корінням в антирадянському русі за незалежність 1980-х років, готує наступний уряд з двома ліберальними партіями, обидві з яких очолюють жінки.

У неділю коаліція отримала 74 місця з 141 в литовському парламенті.

Чинний прем'єр-міністр Саулюс Скверняліс останнім зіткнувся з критикою за нездатність створити більше робочих місць і зупинити зростання боргу.

У минулому році Скверняліс очолив один з небагатьох європейських уряді, членами якого є лише чоловіки.  Шимоніте сподівається це змінити, включивши в уряд п'ять або більше жінок.

На виборах до Сейму Литви перемогла проукраїнська опозиція

"Я хочу показати на прикладі себе і своїх колег-жінок, що не тільки чоловіки можуть бути на вершині, але і жінки", - сказала Шимоніте.

"Велика частина нашого суспільства визначається традиційним вихованням, яке говорить дівчаткам бути медсестрами або вчителькми, в той час як хлопчики повинні стати лідерами і особами, які приймають рішення. Ці речі повільно змінюються самі по собі" – зазначила вона.

Шимоніте була міністром фінансів у попередньому уряді Національного союзу, який втратив владу в 2012 році після однієї з найжорсткіших програм жорсткої економії в Європі, яка призвела до обвалу ВВП приблизно на 15% в 2009 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: