Іран не надав Україні обіцяні документи про збиття літака МАУ - МЗС

П'ятниця, 13 листопада 2020, 08:18

Україна так і не отримала від Ірану документів про збивання літака "Міжнародних авіаліній України", які він обіцяв передати під час останнього раунду переговорів у Тегерані. 

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми досить непогано говорили під час останнього раунду переговорів про збільшення прозорості між нашими органами досудового розслідування, але на сьогодні ми так і не дочекалися від іранської сторони жодного документа, жодної інформації, які було обіцяно передати нам буквально протягом найкоротшого часу", - сказав Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24" у четвер.

Україна очікує від Ірану підтвердження арешту шести причетних до збиття літака МАУ

Єнін наголосив, що Україна не проміняє правду про збиття літака на компенсації.

"Подальша доля переговорів залежатиме від того, наскільки іранська сторона виконує раніше досягнуті домовленості", - зазначив він.

Єнін додав, що розмір компенсації значною мірою буде залежати від того, наскільки іранська сторона охоче співпрацює з українськими колегами, щоб з'ясувати всі обставини трагедії.

Україна у перемовинах з Іраном представляє усі держави, громадяни яких загинули на борту збитого літака МАУ.

Після другого раунду переговорів, які пройшли в Тегерані, Єнін заявляв, що Україна отримала запевнення щодо наявності в Ірану політичної волі якомога швидше відновити істину у справі про збиття літака. 

Раніше в МЗС України заявили, що Іран готовий забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв збитого літака.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, був збитий іранськими військовими у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту.

На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: