Вибори у Північній Дакоті виграв кандидат, який місяць тому помер від коронавірусу

виправлено
Середа, 4 листопада 2020, 10:09

Кандидат-республіканець з Північної Дакоти виграв боротьбу за місце в Палаті представників свого штату через місяць після того, як помер від ускладнень коронавірусної хвороби. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Досвідчений державний службовець Девід Андал помер 5 жовтня, але не було жодної можливості видалити його ім'я з бюлетеня для голосування на виборах у вівторок.

55-річний чоловік був госпіталізований після того, як заразився COVID-19 під час своєї передвиборної кампанії в окрузі Бісмарк.

Округ обирає двох представників, Девід Андал набрав майже 36% голосів, перемігши разом з іншим кандидатом в Палату представників Дейвом Нерінгом.

У Північній Дакоті за останній місяць спостерігався різкий сплеск захворюваності - зараз вона лідирує в країні за кількістю нових випадків захворювання на 100 000 осіб.

Слід зазначити, що в Демократичній партії вважали, що безсистемне поводження Білого дому з пандемією коронавірусу зашкодить шансам республіканців на виборах, однак прогнозована "Блакитна хвиля" так і не матеріалізувалася.

Демократи зберігають контроль над Палатою представників, але їхні плани з нарощення більшості не справджуються.

Нагадаємо, мешканці румунського міста Девеселу на місцевих виборах повторно переобрали на посаду свого мера, попри те, що за 10 днів до голосування він помер від коронавірусу.

Після публікації виправлено посаду, на яку балотувався політик. Редакція перепрошує за неточність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.