У Стокгольмі просять приватні клініки про допомогу через завантаженість реанімацій коронахворими

Понеділок, 14 грудня 2020, 12:16

Органи охорони здоров’я Стокгольма, столиці Швеції, закликали приватні клініки допомогти державним із персоналом через перевантаженість реанімацій хворими на коронавірус. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

"Ситуація серйозна і нам потрібна допомога. Близько третини закладів охорони здоров’я у Стокгольмі - приватні, і зараз важливо, щоб вони також взяли на себе частину відповідальності", - зазначив Бйорн Ерікксон, глава регіонального органу охорони здоров’я. 

"Небезпека зростає, але все залежить від нас": прем’єр Швеції звернувся до нації через епідемію

Ерікксон додав, що частина приватних закладів вже відгукнулися на заклик. 

За його словами, поки невідомо, скільки доведеться заплатити з місцевого бюджету за роботу додаткових працівників

Дитячий госпіталь імені Астрід Ліндгрен вже заявив, що відправить 120 своїх співробітників допомогти з лікуванням хворих на коронавірус у Каролінській університетській лікарні.  

У п'ятницю 11 грудня Ерікксон заявив, що реанімації регіону заповнені вже на 99% і надалі частину пацієнтів, можливо, доведеться відправляти у сусідню Фінляндію. За його словами, проблему створює в першу чергу нестача кваліфікованого персоналу, який може професійно дбати про важкохворих пацієнтів, а не самих ліжкомісць. 

Тоді ж було запущено офіційну процедуру звернення за допомогою до Збройних сил, які також могли б допомогти медичним персоналом та обладнанням. 

Останніми тижнями добовий приріст хворих у Швеції нерідко перевищує 7 тисяч, а іноді й 8 тисяч.

В середині листопада Швеція для боротьби з вірусом заборонила публічні заходи за участю більше восьми осіб. Більшість інших заходів залишаються на рівні рекомендацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.