Болгарія подарує частину вакцин Північній Македонії

Середа, 23 грудня 2020, 15:54

Болгарія подарує Північній Македонії частину кожної партії вакцин проти COVID-19, які вона придбала безпосередньо у виробників. 

Про це пише "Балканський оглядач", повідомляє "Європейська правда".

Таке рішення було ухвалене на засіданні болгарського уряду в Софії, на якому був присутній та виступив міністр охорони здоров'я Північної Македонії Венко Філіпче. Завдяки цьому рішенню Північна Македонія, яка є офіційним кандидатом на вступ до ЄС, зможе отримати частину вакцин одночасно з країнами-членами Європейського Союзу.

Німеччина сподівається на вакцину для всіх громадян до літа

"Завдяки цьому доброзичливому акту, завдяки цій пожертві, ми невдовзі розпочнемо процес вакцинації та забезпечимо доступ до вакцин для того, щоб ми могли зробити щеплення від 60 до 70% населення", - сказав Філіпче.

Болгарія як член ЄС може вести переговори безпосередньо з кількома виробниками. За інформацією болгарських органів охорони здоров'я, спочатку до Софії надійде вакцина Pfizer/BioNTech, потім Moderna, потім AstraZeneca.

Міністр охорони здоров'я Болгарії Костадін Ангелов зазначив, що метою пожертви вакцин Північній Македонії є досягнення солідарності з точки зору подолання коронавірусної кризи.

Зеленський обговорив з Макроном можливість отримання вакцини для України

"Ми маємо можливість перепродавати та дарувати вакцини проти COVID-19. Після покриття національних потреб та підписання відповідних угод, ми забезпечимо вакцинами громадян Північної Македонії", - сказав Костадін Ангелов, міністр охорони здоров'я Болгарії.

Нагадаємо, 22 грудня Сербія першою на Балканах отримала вакцину від коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що Україна веде переговори із Польщею, яка зможе бути посередником в отриманні вакцини від коронавірусу від Європейського Союзу.

Треті країни можуть отримувати вакцину через одну із країн-членів ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.