Зеленський обговорив з Макроном можливість отримання вакцини для України

Середа, 23 грудня 2020, 07:44

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном обговорив можливість отримання вакцини від коронавірусу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві на сайті глави держави.

"Володимир Зеленський порушив питання щодо сприяння з боку Франції в отриманні Україною ліцензованої вакцини проти COVID-19 якісного виробництва. Лідери домовилися про подальшу координацію зусиль щодо солідарного розподілу сертифікованої вакцини", - йдеться у повідомленні.

Хворий на коронавірус Макрон - "у стабільному стані"

Зеленський також поінформував президента Франції про ситуацію на Донбасі і про актуальні зусилля, яких докладає українська сторона для досягнення стійкого миру.

"Еммануель Макрон запевнив, що Франція продовжуватиме вживати всіх необхідних заходів для просування в мирному процесі. При цьому французький лідер наголосив на важливості дотримання сторонами домовленостей, досягнутих під час Паризького саміту в межах Нормандського формату", - зазначили в Офісі президента.

Також повідомляється, що Макрон підтвердив намір здійснити офіційний візит в Україну, щойно це дозволить епідемічна ситуація.

Раніше повідомлялося, що Україна веде переговори із Польщею, яка зможе бути посередником в отриманні вакцини від коронавірусу від Європейського Союзу. Треті країни будуть отримувати вакцину через одну із країн-членів ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.