Байден: США більше не відступатимуть перед агресивними діями Росії

П'ятниця, 5 лютого 2021, 07:54

Президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон більше не буде поступатися перед агресивними діями з боку Росії, і закликав Кремль звільнити опозиціонера Алєксєя Навального.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Байден заявив під час виступу в Держдепартаменті, представляючи своє бачення зовнішньої політики США.

"Я дав зрозуміти президенту Путіну в манері, дуже відмінній від мого попередника, що дні, коли Сполучені Штати відступали на тлі агресивних дій Росії - втручання в наші вибори, кібератаки, отруєння своїх громадян - пройшли. Ми без вагань підвищимо ціну для Росії і будемо захищати наші життєві інтереси і наш народ. І ми будемо більш ефективні у відносинах з Росією, коли будемо працювати в коаліції і в координації з іншими партнерами-однодумцями", - сказав Байден.

Він також закликали Кремль звільнити опозиційного політика Алєксєя Навального.

"Ув'язнення Навального за політичними мотивами і зусилля Росії щодо придушення свободи вираження думок і мирних зібрань викликають глибоку стурбованість у нас і міжнародної спільноти. Навальний, як і всі громадяни Росії, має права згідно з російською конституцією. Він став мішенню - за викриття корупції. Він повинен бути звільнений негайно і без будь-яких умов", - сказав Байден.

Нагадаємо, до Конгресу США внесено законопроєкт про введення санкцій щодо чиновників з Росії в зв'язку з отруєнням опозиційного політика Алєксєя Навального.

Читайте також - Між Обамою та Трампом: що формуватиме зовнішню політику США та ставлення до України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.