МЗС: Росія займається політичним булінгом через Кримську платформу

Вівторок, 16 березня 2021, 09:18

В МЗС України закликали Росію не займатись політичним булінгом у відповідь на заяву, що РФ буде розглядати участь будь-яких країн у Кримській платформі як пряме посягання на її територіальну цілісність.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка, який отримала "Європейська правда".

Низка країн висловили підтримку ініціативі України про "Кримську платформу"

"Закликаємо Російську Федерацію не займатися політичним булінгом. Погрози на адресу України та інших держав-учасниць Кримської платформи є черговим проявом триваючої маргіналізації російської зовнішньої політики", - сказав Ніколенко.

Він підкреслив, що розмова про зазіхання на "територіальну цілісність Росії" - приклад викривленого сприйняття реальності.

"Злодій не набуває законного права власності на вкрадену ним річ. Російські міжнародно визнані кордони давно відомі. До них не входять Крим та Севастополь", - зазначив представник міністерства.

Ніколенко підкреслив, що затверджена РНБО України національна стратегія та нині створювана Кримська платформа покликані вивести зусилля з деокупації Криму на системний рівень.

Кулеба: Франція візьме участь у першій зустрічі "Кримської платформи"

15 березня офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Росія буде розглядати участь будь-яких країн і організацій в ініціативі Кримської платформи як недружній щодо Росії крок і пряме посягання на її територіальну цілісність.

Нагадаємо, "Кримську платформу" ініціювали як міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини у Криму та сприяння деокупації півострова. 

Перший саміт Кримської платформи запланований на 23 серпня 2021 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.