Данія продовжила коронавірусні обмеження та заборону на поїздки до 20 квітня

Понеділок, 29 березня 2021, 12:32

Уряд Данії оголосив, що продовжить чинні обмеження на в'їзд та заборону на поїздки принаймні до 20 квітня на тлі побоювань третьої хвилі COVID-19.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на The Local.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що продовження цих обмежень означає, що ділові поїздки та відпочинок за кордон все ще не заохочуються.

31 березня Швеція має відкрити свої кордони з Данією, але уряд Данії все ще заохочує своїх громадян не відвідувати сусідню країну. Прикордонні обмеження з Німеччиною також залишатимуться чинними до цієї дати.

Уряд заявив, що поточні обмеження на прибуття з-за меж Данії, які повинні були закінчитись 5 квітня, також будуть продовжені принаймні до 20 квітня.

Ще до поточного продовження міністр закордонних справ країни Джеппе Кофод наголосив, що великодні свята за кордоном "на жаль, не є варіантом".

Європейські країни, такі як Франція, Італія та Німеччина, зараз переживають третю хвилю коронавірусу, і Данія сподівається, що ці заборони на поїздки допоможуть утримати країну від її наслідків.

"Данія перебуває в кращому становищі, ніж більшість країн Європи. Постійне обмеження туристичної діяльності є важливим елементом зусиль для контролю за розповсюдженням інфекції", - зазначили у міністерстві.

Уряд також заявив, що все ще працює над запровадженням Coronapass, своєї версії паспорта вакцинації, про який він оголосив ще в лютому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.