Папа Римський приїхав в Мосул, колишню "столицю" ІДІЛ в Іраці

фото
Неділя, 7 березня 2021, 10:31

Папа Римський Франциск у неділю 7 березня на третій день свого історичного візиту до Іраку прибув до міста Мосул, колишньої "столиці" терористичної "Ісламської держави" в Іраку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

84-річний папа пройшов повз руїни будинків і церков на площу, яка колись була жвавим центром старого міста. Мосул був окупований "Ісламською державою" з 2014 по 2017 рік.

У старому місті Мосула розташовані стародавні церкви і мечеті, які були зруйновані в 2017 році під час кровопролитних боїв іракських військ і міжнародної військової коаліції з "Ісламською державою".

Корупція і чвари серед іракських політиків як і раніше уповільнюють зусилля з відновлення Мосула, і велика частина міста залишається в руїнах.

Папа, вражений руїнами навколо нього, помолився за всіх загиблих в Мосулі.

"Як жорстоко, що ця країна, колиска цивілізації, зазнала настільки варварського удару, коли стародавні культові споруди були зруйновані, а багато тисяч людей - мусульмани, християни, єзиди і інші - були насильно переміщені або вбиті", - сказав він.

Він прочитав молитву, в якій повторював одну з головних тем своєї подорожі до Іраку: завжди неправильно ненавидіти, вбивати або вести війну в ім'я Бога.

Близько 10 000 співробітників іракських сил безпеки задіяні для захисту Папи Римського під час його візиту до Іраку, першого папського візиту до цієї країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: